Εισήγηση του Dr. Πωλ Φαρατζιάν στην ημερίδα με θέμα ” Μεσογειακή Διατροφή & Σύγχρονος Καταναλωτής: Πολιτισμός, Υγεία, Καινοτομία” του Food Expo 2015.
Αντικείμενο της εισήγησης ήταν η περιγραφή των χαρακτηριστικών (το προφίλ) των ατόμων (ενήλικες και παιδιά) που εφαρμόζουν τη Μεσογειακή διατροφή και κατ’ επέκταση καταναλώνουν τα προϊόντα της. Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στα δεδομένα της Πανελλαδικής επιδημιολογικής μελέτης GRECO που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, διάφοροι κοινωνικο – οικονομικοί παράγοντες, διατροφικές συνήθειες και στοιχεία του τρόπου ζωής φαίνεται ότι χαρακτηρίζουν τα άτομα που εφαρμόζουν τις συστάσεις της Μεσογειακής Διατροφής, στοιχειά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πιο αποτελεσματική προώθηση των Μεσογειακών τροφίμων.
Επιπρόσθετα παρουσιάστηκαν τα σύγχρονα μοντέλα και οι παράγοντες που ωθούν τον σύγχρονο καταναλωτή στη γενικότερη προτίμηση τροφίμων και ποτών και με βάση αυτά, ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Μεσογειακών τροφίμων.