Απώλεια βάρους

Γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή ενός διαιτολογίου, από μόνη της, δεν επιφέρει τα επιθυμητά μακροχρόνια αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, μπορεί να χάσουμε βραχυπρόθεσμα βάρος, αλλά το πιθανότερο είναι να το επαναπροσλάβουμε, καθώς δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε απέναντι στο φαγητό.

Επομένως, οι εξατομικευμένες συνεδρίες που αποσκοπούν στην τροποποίηση της συμπεριφοράς παράλληλα, με ένα σωστό θρεπτικά καταρτισμένο διαιτολόγιο και προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ατόμου, φαίνεται να στοιχειοθετούν το πλαίσιο επιτυχίας της μόνιμης απώλειας βάρους.

Σε αυτές, με γνώμονα τις σύγχρονες αρχές τροποποίησης συμπεριφοράς, επιχειρούμε να πετύχουμε μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας , έτσι ώστε τα κιλά που χάνονται να μην τα ξαναπάρουμε πίσω. Οι βασικές τεχνικές που εφαρμόζονται στις συνεδρίες είναι:

Ερωτηματολόγιο κινητοποίησης. Αξιολογούμε μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου το βαθμό ετοιμότητας της νέας προσπάθειας που ξεκινά. Προσπαθούμε να κρατάμε ενεργά τα κίνητρά μας σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας, έτσι ώστε να μην περιοριστούμε σε αυτό που οι περισσότερες δίαιτες από μόνες του κάνουν, την βραχυχρόνια απώλεια κιλών, αλλά αυτή τη φορά να φτάσουμε μέχρι τον τελικό στόχο.

Στοχοθεσία. Ένα κοινό μυστικό μεταξύ αυτών που κατάφεραν να διατηρήσουν τα κιλά που έχασαν είναι η υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών που, τελικά, έγιναν τρόπος ζωής. Σε κάθε, λοιπόν, συνεδρία θέτουμε στόχους, συμπεριφοριστικούς, διατροφικούς και άσκησης και προσπαθούμε να τους ακολουθούμε βήμα προς βήμα.

Αυτοαξιολόγηση. Καμιά προσπάθεια απώλειας και διατήρησης βάρους δεν θα ευοδωθεί, αν εμείς οι ίδιοι δεν αντιληφθούμε τις λανθασμένες συμπεριφορές μας και δεν πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τεχνικής της αυτοαξιολόγησης, όπου ζητείται σε κάθε συνεδρία να αξιολογήσουμε, εμείς οι ίδιοι, σε ποιο βαθμό πετύχαμε τους στόχους που θέσαμε.