Εκδόσεις
Εκτός από τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών το συγγραφικό έργο του Δρ. Πωλ Φαρατζιάν περιλαμβάνει τη συγγραφή των παρακάτω κεφαλαίων σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα ακαδημαϊκά συγγράμματα:
Διατροφική Αξιολόγηση, Γ. Μανιός Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη, 2006
Κεφάλαια:
– Γιάννης Μανιός &Πωλ Φαρατζιάν Μέθοδοι ανάλυσης σύστασης σώματος
– Γιάννης Μανιός & Πωλ Φαρατζιάν. Ανθρωπομετρικοί δείκτες
Διαιτητική διαχείριση υπέρβαρου ασθενούς. Α. Ζαμπέλας, Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη, 2013
Κεφάλαιο:
Πωλ Φαρατζιάν, Γρηγόρης Ρίσβας, Αντώνης Ζαμπέλας. Πρόληψη και θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας.
Diet Quality – An evidence based approach. Springer Science, 2013
(http://www.springer.com/new+%26+forthcoming+titles+%28default%29/book/978-1-4614-7338-1)
Chapter:
Paul Farajian & Antonis Zampelas. Mediterranean diet and dietary sodium intake
The Mediterranean Diet – An evidence based approach. Elsevier, 2014
Chapter:
Paul Farajian & Antonis Zampelas. Mediterranean diet in children and adolescents
(http://books.google.gr/books?id=ulECBAAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=el&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false)